Onze boten en wie wij zijn

Op deze pagina vind je  informatie over de eigenaren en Jolly AQua. Heb je het gevoel dat je toch nog informatie mist, wij beantwoorden met alle liefde je mail met vragen. Op dit moment varen wij, Hans en Riet Buijs,  op de zeilcatamaran Andromaque, een Apache 41 en wordt de Gaviotta gerenoveerd.


De Andromaque  is een tweemast katjuit-zeilcatamaran, gebouwd in Plymouth Zuid Engeland. Ze heeft alle oceanen bezeild en heeft veel ruimte en uitstekende zeileigenschappen. Hans en Riet Buijs kochten de Andromaque voor Jolly AQua in 2015. In 2016 was er gelegenheid haar op te halen in de Algarve en naar Nederland te varen. Tientallen dagtochten, korte reizen en drie lange zeilreizen zijn gemaakt. Meerdere aanpassingen en verbeteringen aan boord zijn en worden nog steeds uitgevoerd. 

Wie wij zijn

Wij zijn Hans en Riet Buijs hebben vele jaren zeilervaring. Vanaf 1985 op de zeilsloep Gaviottta. Sinds 1993 is dit een motor sloep.
Vanaf 1997 zeilden ze met een kleiner type kajuit-catamaran, Iroquis MKII.

Hans is in Amsterdam geboren en in 1980 getrouwd met Riet Kolkman uit het Achterhoekse Harreveld. Ze wonen sindsdien samen in Lichtenvoorde
De zoon en de twee dochters zijn net niet op een boot geboren. De jongste ronde haar studie begin 2016 af.

Hans Buijs is opgeleid tot scheepswertuigkundige. Sinds zijn 11e eigenaar van een of meerdere boten. Bij een bedrijfsreorganisatie besluit hij om na 37 jaar werkzaam te zijn geweest in de Kwaliteitstechniek invulling te gaan geven aan zijn droom. Lange zeilreizen maken en meer mensen laten genieten van de (ont)spanning op het water. Zijn vrouw Riet vaart met hem mee. Door haar lange arbeidsverleden in de zorg heeft ze de ruimte om vrij te nemen voor lange zeilreizen. 7 april 2015 stappen beide naar de Kamer van Koophandel. VOF Jolly Aqua wordt opgericht. Het zeilen met gasten wordt nu gerealiseerd