Gaviotta voor motorsloeptochten

Gaviotta gebouwd als reddingsloep voor een passagiersschip in Florence Italië. Een engelsman heeft er later een kajuit sloep van gemaakt.
Familie Buijs heeft eind 1979 de romp kaal gemaakt. Voorjaar 1980 werd begonnen met de opbouw tot zeilsloep. Na 1993 werd de Gaviotta gebruikt als motorsloep. Marin, Katja en Nikki genieten in hun baby- en kleutertijd van het varen met de Gaviotta door Nederland. Vanaf ca. 2007 ligt hij op de wal vanwege tijdgebrek. In 2014 ontpopt het plan de Gaviotta een 5e leven te geven. De romp en motor zijn nog steeds in prima conditie.
Een Engelse vriend van de jongste dochter wil ontwerpen maken. Eind juni 2015 begint de sloop van de opbouw. De familie Buijs renoveert de kajuitsloep met vier slaapplaatsen, kombuis en wc.

 

De volle Bootkarwei-agenda van 2016-2017-2018 maakt dat de renovatie op laatste plek komt. Geduld is schone, wijze zaak in deze... De Gaviotta is romp gebouwd van hoogwaardig eiken, dat in jaren tachtig een stevige polyester laag heeft gekregen.